Författarnas gästhem – The Writers' House

Husregler

husregler

Allmän information för dig som bor på gästhemmet
Det finns ingen personal stadigvarande på plats vilket betyder att du kan känna dig som hemma och att det är självhushåll som gäller, även för den gemensamma trivseln. Av hygieniska skäl lämnar vi ytterskorna i farstun.
I köket finns det husgeråd och det du kan behöva i ett kök, det finns även en diskmaskin.
I kylskåpet finns korgar med rumsnummer på som man kan lägga sin mat i.
Du kan även skriva ditt namn eller rumsnummer på det du ställer in i kylen.
Vid behov släng soporna nere utanför porten till höger om grinden. Observera att fr.o.m. 2023 så är det obligatoriskt att sortera ut matavfall i Stockholm stad. Påsar och behållare för detta finns i köket och lämnas i ett kärl avsett för matavfall utanför porten. Påsen i köket bör tömmas 2-3 gånger i veckan oavsett om den är full eller inte så samråd med de andra gästerna och hjälps åt.
När du åker så behöver du torka ur din korg och städa ut den mat du inte vill ha kvar eller ställa på hyllorna där alla får ta av det som står där.
Det finns även hyllor för torrvaror som fungerar på samma sätt.
Det brukar finnas te, socker, salt och peppar för alla att använda.
Sopa, torka av bord och bänkar efter dig för den gemensamma trivseln.
Ditt rum: Städning ingår inte. Du är själv ansvarig för att städa ditt rum. Utebliven städning debiteras med 750 SEK. Anvisningar om städning och mer regler skickas till dig i samband med bokning och finns även på Gästhemmet. Det ingår sängkläder och handdukar som finns att hämta i ett skåp i korridoren.

Gästhemmet står för städmaterial, soppåsar, toapapper, diskmedel, tvål, duschtvål och det finns kökshanddukar och städas av personal en gång i veckan.
Lägg tillbaka nycklarna I nyckellådan där du tog dem och stäng till luckan när du checkar ut!
Bra att veta: Lägenheten ligger på våning 2 (och 1/2) och det finns inte någon hiss. Med tanke på att det finns allergiker får inte husdjur vistas i lägenheten. Det finns ingen tv på gästhemmet däremot fri uppkoppling, Wi-Fi. Med tanke på lokalernas disposition och med respekt för arbetsron rekommenderas inte i första hand barns vistelse.
Tack för att du bor på Stiftelsen Författarnas Internationella Gästhem!